Обгрунтування концепції оздоровчо-психопрофілактичного впливу тварин в умовах зоопарку - Фесенюк, Наталія Петрівна; Коляденко, Ніна Володимирівна; Здоровенко, Наталія Вікторівна (My University, 2018)
Зоотерапія до сьогоднішнього дня не має достатнього наукового обґрунтування, особливо щодо визначення механізмів впливу тварин на психоемоційну сферу людини. У статті обгрунтовується оздоровчо-психопрофілактичний вплив тварин в умовах міського зоопарку. Для проведення експрес-діагностики психічних станів дітей із вадами фізичного та розумового розвитку до і після активного спілкування з тваринами в умовах зоопарку, було використано фізіономічний тест Куніна та кольоровий тест Люшера. Зафіксовано істотний психокорекційний вплив спілкування з тваринами в умовах зоопарку на настрій дітей з інвалідизуючими психоневрологічними захворюваннями. Zootherapy to this day does not have sufficient scientific justification, especially in terms of determining the mechanisms of the influence of animals on the psycho-emotional sphere of man. The article substantiates the health-improving and psycho-prophylactic influence of animals in the conditions of a city zoo. To conduct express diagnostics of the mental states of children with disabilities of physical and mental development before and after active communication with animals in the zoo, the Kunin physiognomic test and the Luscher color test were used. A significant psychocorrective effect of communication with animals in the zoo on the mood of children with disabling psychoneurological diseases was recorded.
Keywords: психологічна корекція; psychological correction; зоотерапія; zootherapy