Розробка системи підтримки прийняття рішень для менеджера з управління ІТ-проектами - Рудніченко, Микола Дмитрович; Отрадська, Тетяна Василівна; Шибаєв, Денис Сергійович; Петров, Ігор Михайлович; Полікарпов, Микита Олександрович (My University, 2021)
Проблема ефективного, автоматизованого та швидкого пошуку адекватних варіантів вирішення як операційних, так і стратегічних питань, сучасними менеджерами ІТ-проектів не є вирішеною у повній мірі та потребує застосування не тільки якісних, а й кількісним підходів до оцінки найбільш ймовірних альтернатив. Метою статті є опис особливостей розробки системи підтримки прийняття рішень для менеджера з управління IT-проектами для формалізації складних ситуації з великою кількістю альтернатив. Реалізація поставленої мети передбачає вирішення низки завдань: 1) аналізі сучасних аспектів та проблематики процесу прийняття рішень менеджерами проектів із урахуванням їх виробничої діяльності; 2) аналізі методів оцінки ймовірних альтернатив; 3) розробці концепції, алгоритму та основних форм інтерфейсу для обробки даних користувачем. The problem of effective, automated and rapid search for adequate solutions to both operational and strategic issues, modern IT project managers is not fully addressed and requires the use of not only qualitative but also quantitative approaches to assess the most likely alternatives. The aim of the article is to describe the features of developing a decision support system for an IT project management manager to formalize complex situations with many alternatives. Realization of the set purpose provides the decision of a number of tasks: 1) the analysis of modern aspects and problems of process of decision-making by managers of projects taking into account their production activity; 2) analysis of methods for assessing probable alternatives; 3) development of the concept, algorithm and basic forms of the interface for data processing by the user.
Keywords: розробка системи; system development; прийняття рішень; decision-making; управління ІТ проектами; IT project management