Історично-правові засади пенсійного забезпечення в Україні - Сорокіна, Любов Володимирівна (My University, 2022)
Побудова демократичної правової системи України в першу чергу передбачає реформування пенсійної системи відповідно до нових викликів, пов’язаних з реформуванням економіки країни. Світова економічна криза змусила провідні світові держави переглянути свою соціальну політику відповідно до справедливого розподілу коштів між різними сферами державного управління. Епоха народовладдя, яка розпочалася з колишніх Радянських республік та продовжує поширюватися по всьому світу, змушує керівництва країн шукати нові оптимальні форми пенсійного забезпечення населення в умовах нестачі коштів. Тому Україна стала однією з перших держав, в якій апробуються нові методи соціального забезпечення населення. Іноді це проходить не зовсім вдало, оскільки перед керівництвом країни стоять багатопланові задачі. Проте зі здійсненням реформування, вибирається новий оптимальний шлях реалізації новітніх методів управління, які стали актуальними у 21 столітті. Building a democratic legal system for Ukraine primarily involves reforming the pension system in line with the new challenges associated with reforming the country’s economy. The global economic crisis has forced the world’s leading powers to reconsider their social policies in accordance with the fair distribution of funds between different areas of government. The era of democracy, which began in the former Soviet republics and continues to spread around the world, is forcing governments to look for new optimal forms of pension provision in the face of a lack of funds. Therefore, Ukraine became one of the first countries to test new methods of social security. Sometimes this is not entirely successful, because the country’s leadership faces multifaceted challenges. However, with the implementation of the reform, a new optimal way of implementing the latest management methods, which have become relevant in the 21st century, is chosen
Keywords: пенсійне забезпечення; pension provision; державна пенсія; state pension