Спосіб виготовлення бетону з підвищеними пластичними властивостями - Макаренко, Валерій Дмитрович; Макаренко, Юлія Валеріївна; Макаренко, Ірина Олегівна; Гоц, Володимир Іванович; Аргатенко, Тетяна Вікторівна; Бердник, Оксана Юріївна; Винников, Юрій Леонідович (My University, 2024)
1. Спосіб виготовлення бетону, що здійснюють в заводських умовах, при цьому використовують шихту бетонного розчину, яка містить щебінь, цемент та дрібний заповнювач, при водоцементному співвідношенні 0,4, який відрізняється тим, що як дрібний заповнювач застосовують ревдінскіт (МgО·SiO2), який додають до бетонної суміші у порошкоподібному вигляді в кількості 8 % від маси шихти. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що воду додають у кількості 208 л/м3 бетону. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що використовують щебінь з щільністю 1038 кг/м3 ; цемент М500 -520 кг/м3, отримують клас бетону В40. 1. A method of manufacturing concrete, carried out in a factory, using a concrete mortar mixture containing crushed stone, cement and fine aggregate, with a water-cement ratio of 0.4, characterized in that revdinskite (МgО·SiO2) is used as a fine aggregate, which is added to the concrete mixture in powder form in an amount of 8% of the mass of the mixture. 2. The method according to claim 1, characterized in that water is added in an amount of 208 l/m3 of concrete. 3. The method according to claim 1, characterized in that crushed stone with a density of 1038 kg/m3 is used; cement M500 -520 kg/m3, concrete class B40 is obtained.
Keywords: бетон; concrete; виготовлення бетону; concrete production