Досвід застосування досудового врегулювання спорів у сфері будівництва в розвинених країнах - Марушева, Олександра Анатоліївна (My University, 2018)
Висвітлено досвід використання досудового врегулювання спорів у будівельному секторі розвинених країн світу. Обґрунтовано особливості науково-теоретичних підходів до вирішення спорів у будівельному секторі. Проаналізовано світовий досвід розвинених країн у використанні альтернативних механізмів врегулювання спорів, а також проведено комплексне дослідження міжнародно-правових актів іноземних держав. Визначено вектор пріоритетних напрямків та шляхів впровадження альтернативних механізмів врегулювання спорів в умовах Української держави. Запропоновано досягнення бажаних результатів шляхом використання розглянутих форм в умовах реформування системи управління. The experience of using pre-trial dispute resolution in the construction sector of developed countries of the world is highlighted. The peculiarities of scientific and theoretical approaches to dispute resolution in the construction sector are substantiated. The world experience of developed countries in using alternative dispute resolution mechanisms is analyzed, and a comprehensive study of international legal acts of foreign countries is carried out. The vector of priority directions and ways of implementing alternative dispute resolution mechanisms in the conditions of the Ukrainian state is determined. The achievement of the desired results by using the considered forms in the conditions of the management system reform is proposed.
Keywords: досудове врегулювання; pre-trial settlement; врегулювання спорів; dispute resolution; будівництво; construction