Уникнення притягнення до кримінальної відповідальності за корупційні діяння за умов юридичної помилки: дискусійні аспекти - Веклич, Владислав Олександрович (My University, 2022)
У статті розглянуто різні аспекти доктринального опрацювання дефініції уникнення притягнення до кримінальної відповідальності за корупційні діяння за умов юридичної помилки. Увагу в контексті цього дослідження було закцентовано на окремих дискусійних особливостях юридичної практичної діяльності, які стосуються законотворчої практики, правотворчої і правозастосовної практики, що у підсумку призводять до уникнення винними особами притягнення до кримінальної відповідальності за корупційні діяння. The article examines various aspects of the doctrinal analysis regarding the definition of evading criminal liability for corrupt acts in the context of a legal error. The study focuses on specific contentious issues in legal practice—spanning law-making, norm-creation, and law enforcement—that ultimately enable culpable individuals to avoid criminal liability for corrupt acts.
Keywords: законодавство; legislation; корупція; corruption; правозастосування; law enforcement