Передбачення і творення апокаліпсису: скандинавський варіант - Дікарєв, Олександр Іванович; Дзавулько, О. А. (My University, 2011)
Аналізується, наскільки виправдано вважати подвійний теракт 22 липня 2011 року проявом певної політичної тенденції, чи це був вчинок егоцентричного одинака. По обидва боки Атлантичного океану думки експертів розділилися. У США вважають, що ця подія є наслідком провалу європейської політики мультикультуралізму. У той час як у Європі більше уваги приділяється особистості вбивці. It is analyzed whether it is justified to consider the double terrorist attack of July 22, 2011 as a manifestation of a certain political tendency, or whether it was the act of an egocentric loner. On both sides of the Atlantic Ocean, experts' opinions are divided. In the USA, it is believed that this event is a consequence of the failure of the European policy of multiculturalism. While in Europe, more attention is paid to the personality of the murderer.
Keywords: теракт у США; terrorist attack in the USA; політичні злочини; political crimes