Теоретичні підходи до дослідження конфліктів в організації - Друзь, Олег Васильович; Родченко, Лариса Михайлівна; Черненко, Інна Олександрівна (My University, 2022)
Проаналізовано структуру організації, що є складною системою спільної діяльності. Детерміновано концепцію соціально-психологічного клімату, що стосується всіх аспектів ділової ситуації, які можуть впливати на особисті стимули. Наголошено, що у різних середовищах проявляються різні моделі поведінки, які визначають продуктивність і ступінь задоволеності членів команди своєю роботою, і тому все це безпосередньо пов'язано з соціально-психологічним кліматом організації. The structure of the organization, which is a complex system of joint activity, is analyzed. The concept of socio-psychological climate is determined, which concerns all aspects of the business situation that can affect personal incentives. It is emphasized that in different environments different behavioral patterns are manifested, which determine the productivity and degree of satisfaction of team members with their work, and therefore all this is directly related to the socio-psychological climate of the organization.
Keywords: організаційна психологія; organizational psychology; соціально-психологічний тренінг; socio-psychological training; міжособистісні відносини; interpersonal relationships