Електронна демократія та формування ціннісно-смислових орієнтирів сучасного світу - Климков, Іван Ілліч (My University, 2016)
Увагу зосереджено на специфічних особливостях електронної демократії, як такої, що реально відповідає сучасним потребам суспільного розвитку, способу її впровадження в різних країнах світу, проблемах і перспективах. Ключова пресупозиція розуміння сучасних концептів демократії полягає в тому, що кожна нова історична форма демократії перероджується в досконалішу, адаптуючись під вимоги часу. Проаналізовано основні показники ефективності електронної демократії, з огляду на основні тенденції світового політичного процесу. Attention is focused on the specific features of electronic democracy, as one that really meets the modern needs of social development, the method of its implementation in different countries of the world, problems and prospects. The key presupposition of understanding modern concepts of democracy is that each new historical form of democracy is reborn into a more perfect one, adapting to the requirements of the time. The main indicators of the effectiveness of electronic democracy are analyzed, taking into account the main trends of the world political process.
Keywords: суспільний розвиток; social development; електронна демократія; electronic democracy