Акцесорність поруки за римським правом - Ляшенко, Олег Валерійович (My University, 2016)
У контексті аналізу акцесорної, солідарної відповідальності за договором поруки, на основі римського права та наукових досліджень поруки, розглядаються відносини, що виражаються договором поруки. Висловлюється загальний погляд на питання та робиться висновок про подружню поруку в римському праві та сучасну модель договору поруки за законодавством України. In the context of the analysis of accessory, joint and several liability under a suretyship agreement, on the basis of Roman law and scientific studies of suretyship, the relations expressed under a suretyship agreement are examined. A general view of the issue is expressed and a conclusion is made about marital suretyship in Roman law and the current model of a suretyship agreement under Ukrainian legislation.
Keywords: договір поруки; surety agreement; римське право; Roman law