Державні перспективи фінансової підтримки відновлення внутрішніх водних шляхів задля включення річкового транспорту в систему мультимодальних перевезень - Платонов, Олег Ісаакович (My University, 2019)
Констатовано, що система мультимодальних перевезень належить до стратегічних галузей національної економіки та є вагомою складовою інфраструктурного потенціалу України. Наголошено, що Україна, маючи розгалужене річкове покриття, донині займає аутсайдерські позиції серед європейських країн із найменшою часткою перевезень річками. Доведено, що розвиток мультимодальних перевезень в Україні потребує на першочергове вирішення низки внутрішніх проблем, зокрема, вдосконалення існуючої та розробки нової законодавчої бази з питань фінансового забезпечення відновлення внутрішніх водних шляхів задля включення річкового транспорту до системи мультимодальних перевезень. The article states that the system of multimodal transport belongs to the strategic sectors of the national economy and is a significant component of the Ukraine’s infrastructure capacities. It is stressed that Ukraine, having anextensive river network, had occupied outsider positions among the European countries with the smallest share of river transport. It is proved that the development of multimodal transport in Ukraine requires the priority solution of a number of internal problems, in particular, improvement of the existing and development of a new legislative framework on financial support for the upgrading of inland waterways in order to include river transport in the system of multimodal transport.
Keywords: перевезення вантажів; transport of goods.; водний транспорт; water transport; річковий транспорт; river transport