Піраміда зображень на основі сплайн-моделі у вигляді лінійної комбінації В-сплайнів - Приставка, Пилип Олександрович; Чолишкіна, Ольга Геннадіївна (My University, 2021)
У статті на основі формалізації моделі зображення, як лінійної комбінації В-сплайнів, що є близькою до інтерполяційних, у середньому подано її відповідні явні вигляди та оператори низькочастотної фільтрації та масштабування. Подано згорткові оператори низькочастотної фільтрації ЦЗ на основі сплайн-моделі. Подано оператори масштабування для побудови пірамід зображень, з метою подальшого пошуку особливих точок ЦЗ (sift-подібні методи) Результати досліджень можливо застосовувати в галузі інформаційної технології обробки цифрованих зображень, що отримано за даними аерофотозйомки з камер безпілотного повітряного судна (БПС). The article is based around the formalization of the image model as a linear combination of B-splines, which is close to interpolation. The authors present, on average, its corresponding explicit aspects and low-frequency filtering and scaling operators. The possibility to obtain digital images scaled to an arbitrary, not necessarily integer, number of times is demonstrated in the article and the corresponding algorithm is provided. The research results can be applied in the field of information technology for digital image processing, obtained from aerial photography from the cameras of unmanned aerial vehicles (drons).
Keywords: піраміда зображень; image pyramid; лінійна комбінація; linear combination; В-сплайни; B-splines