Кіберзлочини та кібербезпека: боротьба з комп'ютерними злочинами і кібератаками - Поліщук, Володимир Павлович (My University, 2023)
Дана робота досліджує різні типи кіберзлочинів та їхні особливості, а також методи та інструменти, які використовуються кіберзлочинцями, а також заходи, які можна вжити для захисту від кіберзлочинів; роль правоохоронних органів та міжнародної співпраці у боротьбі з кіберзлочинністю. Автор розглядає актуальні тенденції та прогнози розвитку кіберзлочинності в Україні та міжнародний досвід боротьби із кіберзлочинами. This paper examines various types of cybercrimes and their characteristics, the methods and tools employed by cybercriminals, and measures for protection against cybercrime, as well as the role of law enforcement agencies and international cooperation in combating it. The author analyzes current trends and forecasts regarding the evolution of cybercrime in Ukraine, alongside international experience in combating cybercrimes.
Keywords: кіберзлочинність; cybercrime; кібербезпека; cybersecurity; кібератаки; cyberattacks