Новітні технології стратегічного планування регіонального розвитку в системі публічного управління та адміністрування в Україні - Телендій, Андрій Андрійович (My University, 2023)
У дисертації здійснено теоретичне узагальнення та запропоновано нове вирішення наукового завдання, що полягає в обґрунтуванні теоретичних основ та розробки конкретних практичних заходів для регіонального розвитку в Україні через новітні технології стратегічного планування в системі публічного управління. Стратегічне планування є запорукою для сталого розвитку регіонів, систематичним і обґрунтованим підходом, спрямованим на досягнення гармонійної розбудови потенціалу громад в економічній, соціальній та екологічній сферах. У ході дослідження з’ясовано: регіональне стратегічне планування визначає шляхи розвитку регіонів, здатних детермінувати їхні потенційні можливості та виклики. The dissertation provides a theoretical generalization and proposes a new solution to the scientific problem, which consists in substantiating the theoretical foundations and developing specific practical measures for regional development in Ukraine through the latest technologies of strategic planning in the public administration system. Strategic planning is a guarantee of sustainable development of regions, a systematic and substantiated approach aimed at achieving harmonious development of the potential of communities in the economic, social and environmental spheres. The study found that: regional strategic planning determines the paths of development of regions, capable of determining their potential opportunities and challenges.
Keywords: механізми державного управління; стратегія; стратегічне планування; регіональний розвиток; public administration mechanisms; strategy; strategic planning; regional development; спеціальність 25.00.02 «Механізми державного управління»