Наукове обґрунтування стану проблем розвитку міжнародних інституціональних засад з питань розробки механізмів державного управління трансплантологією - Мусієнко, Андрій Володимирович (My University, 2018)
Виділено сучасні складові справді революційних змін у сфері вищої освіти, які у XX–XXI століттях зумовлені різними об'єктивними процесами – глобалізацією, світовою інтеграцією та інформатизацією, впровадженням новітніх технологічних процесів і технологій у всі сфери суспільного та духовного виробництва. Увага зосереджена на тому, що вища освіта докорінно змінює свою роль, призначення та характер свого впливу на життя людини та суспільства. Підкреслено, що докорінні зміни у феномені «вища освіта» зумовлюють необхідність перегляду та вдосконалення управління цим процесом, насамперед на державному рівні, що вимагає відповідних кореляцій у державній політиці щодо вищої освіти загалом. У статті особливий акцент робиться на наступних аспектах проблем розвитку вищої освіти в сучасному світі. The current components of truly revolutionary changes in the sphere of higher education are highlighted, which in the 20th–21st centuries are caused by various objective processes - globalization, world integration and informatization, the introduction of the latest technological processes and technologies into all spheres of social and spiritual production. Attention is focused on the fact that higher education is radically changing its role, purpose, and the nature of its influence on the life of a person and society. It is emphasized that radical changes in the phenomenon of “higher education” necessitate a review and improvement of the management of this process, primarily at the state level, which requires appropriate correlations in state policy regarding higher education in general. The article places special emphasis on the following aspects of the problems of the development of higher education in the modern world.
Keywords: державне управління; state management; трансплантологія; transplantology