Дилема жертовності в професії лікаря: моральна цінність чи віктимізація - Коляденко, Ніна Володимирівна (My University, 2021)
В процесі реформування вітчизняної медицини відбувається зміна парадигми в напрямку комерціалізації надання медичних послуг, що не збігається з традиційним для нашого суспільства образом лікаря, який у своїй професійній діяльності керується моральними якостями та жертвує особистими інтересами задля блага своїх пацієнтів. У статті проаналізовано ставлення студентів медичного факультету до феномену жертовності як складової лікарської професії. In the process of reforming domestic medicine, a paradigm shift is taking place towards the commercialization of medical services, which does not coincide with the traditional image of a doctor in our society who, in his professional activities, is guided by moral qualities and sacrifices personal interests for the good of his patients. The article analyzes the attitude of medical students to the phenomenon of sacrifice as a component of the medical profession.
Keywords: медицина; medicine; жертовність; sacrifice; деонтологія; deontology