Аналіз закономірностей взаємодії суб'єктів малого та середнього підприємництва та владних структур - Цимбал, Євгеній Петрович (My University, 2022)
Визначено, що відносини держави і суб’єктів малого та середнього підприємництва засновані в першу чергу на економічній взаємодії. Взаємозалежність цих суб'єктів очевидна: держава забезпечує інституційне середовище існування бізнесу, визначаючи «правила гри», тобто. правове поле ведення підприємництва, бізнес, своєю чергою, забезпечує зайнятість населення, є джерелом податкових надходжень, зокрема з допомогою яких держава реалізує свої функції у суспільстві. Встановлено, що представлені види взаємодії владних та підприємницьких структур з урахуванням додаткових параметрів класифікації, які є найбільш актуальними в даний час та можуть бути використані при формуванні державної політики у сфері підтримки підприємництва, а також при плануванні організаціями своїх моделей поведінки щодо владних структур: за формою взаємодії: економічне, нормативно-правове, організаційно-управлінське; по суб'єктному складу взаємодії: макроекономічне, мезоекономічне, мікроекономічне; за масштабом взаємодії: національна економіка, види економічної діяльності, суб'єкти підприємницької діяльності; за ступенем зрілості взаємодії: ініціація, усвідомлення, керованість; за рівнем взаємної лояльності: інтенсивний розвиток, паритет, домінування. It is determined that the relations between the state and small and medium-sized enterprises are based primarily on economic interaction. The interdependence of these entities is obvious: the state provides the institutional environment for the existence of business, determining the "rules of the game", i.e. the legal field of entrepreneurship, business, in turn, provides employment for the population, is a source of tax revenues, in particular with the help of which the state implements its functions in society. It is established that the types of interaction of government and business structures are presented, taking into account additional classification parameters, which are most relevant at present and can be used in the formation of state policy in the field of entrepreneurship support, as well as in planning by organizations their models of behavior in relation to government structures: by form of interaction: economic, regulatory, organizational and managerial; by subject composition of interaction: macroeconomic, mesoeconomic, microeconomic; by scale of interaction: national economy, types of economic activity, business entities; by the degree of maturity of interaction: initiation, awareness, controllability; by the level of mutual loyalty: intensive development, parity, dominance.
Keywords: владні структури; government structures; підприємництво; entrepreneurship