Концептуальні засади державного управління якістю освіти в Україні - Грабовенко, Наталія Валеріївна (My University, 2021)
У дисертаційному дослідженні проаналізовано теоретично-методологічні засади дослідження державного управління якістю освітніх послуг; наведено наукові підходи до понятійно-категоріального апарату державного управління якістю освіти; здійснено структурно-функціональний аналіз системи управління якістю вищої освіти. Обґрунтовано необхідність підвищення якості державного управління освітнім процесом на ланці загальної середньої освіти. Проаналізовано нормативно-правові засади забезпечення якості загальної середньої освіти. Досліджено мотиваційні механізми державного управління якістю загальної середньої освіти (сімейні традиції, громадські ініціативи, державно-приватне соціальне партнерство, ЗНО тощо). In the dissertation research the theoretical and methodological bases of research of the state management of quality of educational services are analyzed; scientific approaches to the conceptual and categorical apparatus of state management of education quality are given; a structural and functional analysis of the quality management system of higher education is provided. The necessity of improving the state management of the quality of education at the level of general secondary education is substantiated. The normative-legal bases of quality assurance of general secondary education are analyzed. Motivational mechanisms of state quality management of general secondary education (family traditions, public initiatives, public-private social partnership, external evaluation, etc.) are studied.
Keywords: спеціальність 25.00.01 «Теорія та історія державного управління»; якість освіти; державне управління; державно-приватне партнерство; quality of education; public administration; public-private partnership