Еволюція доктринальних та нормативних підходів Європейського Союзу до феномену прозорості в державному управлінні - Кіфряк, Олександр Миколайович (My University, 2019)
Досліджено положення про прозорість у працях науковців країн Європейського Союзу. Висвітлено основні механізми забезпечення прозорості в країнах Європейського Союзу. Розглянуто концепцію прозорості як складову європейської системи “acquis communautaire”. The article is devoted to the study of the provisions on transparency in the works of scientists of the European Union. Highlights the main mechanisms for ensuring transparency in the European Union. The concept of transparency is considered as an integral element of the European “acquis communautaire” system.
Keywords: державне управління; state administration; Євросоюз; European Union; європейська доктрина; European doctrine