Охорона праці медичних працівників України в період військового стану: проблеми безпеки та умов праці - Головач, Наталія Василівна; Лапицька, Ніна Іванівна (My University, 2022)
Стаття присвячена основним проблемам захисту та безпеки праці медичного персоналу в Україні в період воєнного стану. Визначено причини низької готовності української системи охорони здоров'я до повномасштабної війни. Встановлено надлюдські фізичні перевантаження медичного персоналу через велику кількість травм та каліцтв деяких медичних спеціалістів. Розглянуто особливості охорони праці в медичних закладах під час війни. The article is devoted to the main problems of protection and labor safety of medical personnel in Ukraine during the period of martial law. The reasons for the low preparedness of the Ukrainian health care system for a fullscale war have been identified. Superhuman physical overloads of the medical staff were established due to the large number of injuries and injuries of some medical specialists. The features of labor protection in medical practice institutions during the war are considered.
Keywords: безпека праці; labor safety; охорона праці; labor protection