Частковий знімний зубний протез із модифікованою телескопічною системою фіксації - Краснов, Володимир Юрійович (My University, 2025)
Частковий знімний зубний протез, що складається з металевого каркаса, пластмасового базису, штучних зубів та телескопічних коронок, виконаних з можливістю фіксування на опорних зубах, який відрізняється тим, що містить в конструкції телескопічних коронок додатковий фіксувальний елемент, який складається з півсферичної заглибини на бічній поверхні внутрішньої незнімної частини телескопічної коронки та фіксувальної металевої сфери, що є частиною зовнішньої знімної частини телескопічної коронки та розміщена в прямокутному гнізді з еластичною пластмасою. Partial removable denture consisting of a metal frame, a plastic base, artificial teeth and telescopic crowns designed to be fixed on abutment teeth, characterized in that the telescopic crowns contain an additional fixing element in their design, which consists of a hemispherical recess on the side surface of the inner fixed part of the telescopic crown and a fixing metal sphere, which is part of the outer removable part of the telescopic crown and is placed in a rectangular socket with elastic plastic.
Keywords: знімний зубний протез; removable denture; зубний протез; denture