Світ і Україна в контексті важливих векторів геополітичного розвитку людства - Головатий, Микола Федорович (My University, 2013)
На основі теоретичних засад та практичних проявів аналізуються основні питання геополітики як складного та неоднозначного соціального явища. Йдеться про геополітику в її глобальному та національному вимірах, зокрема, про стратегічні принципи геополітики сучасної України. Based on theoretical principles and practical manifestations, the main issues of geopolitics as a complex and ambiguous social phenomenon are analyzed. We are talking about geopolitics in its global and national dimensions, in particular, about the strategic principles of geopolitics of modern Ukraine.
Keywords: геополітика; geopolitics; Україна; Ukraine