Механізми державного управління безпекою виборчого процесу в Україні - Кузик, Петро Миколайович (My University, 2023)
У дисертаційному дослідженні наведено вирішення актуального науково-прикладного завдання на основі теоретичних, методологічних і практичних досліджень державного управління безпекою виборчого процесу та розробки наукових висновків і рекомендацій для удосконалення його механізмів в практиці державного управління в Україні. Необхідність удосконалення механізмів державного управління безпекою виборчого процесу в Україні зумовлено багатьма чинниками, зокрема: умовами зовнішніх та внутрішніх загроз, які обумовлені повномасштабною війною країни-агресора; можливостями та ризиками електронного голосування; використанням та впливом виборчих технологій; необхідністю організації виборчого процесу на звільнених територіях в умовах ризиків силових протистоянь, загроз демократичного державного життя в післявоєнний період та ін. The dissertation study provides a solution to an actual scientific and applied task based on theoretical, methodological and practical research on the state administration of election process safety and the development of scientific conclusions and recommendations for improving its mechanisms in the state administration practice in Ukraine. The need to improve the state management mechanisms of the election process safety in Ukraine is due to many factors, in particular: conditions of external and internal threats caused by a aggressor country full-scale war; electronic voting opportunities and risks; the electoral technologies use and influence; the need to organize the election process in the liberated territories in armed confrontations risks conditions, terrorist sabotage threats against the elections organizers ; normal democratic state life restoration in the post-war period, etc.
Keywords: державне управління; механізми державного управління; безпека виборів; state administration; state administration mechanisms; election security