День Соборності України: історико-політологічні дискусії (до 100-річчя бою під Крутами (29.01.1918 року). Вип. 5 - Хмельницький інститут ПрАТ «ВНЗ «МАУП» (My University, 2018)
У збірнику наукових праць вміщено статті, виголошені на засіданні Всеукраїнської науково-практичної конференції «День Соборності України: історико-політологічні дискусії» (до 100-річчя бою під Крутами (29.01.1918 року). Авторами статей розкрито такі питання: історія української державності; бій під Крутами; Українська Центральна Рада та Директорія в документах; українська національно-демократична революція 1917–1921 рр.: перебіг і причини поразки; День Соборності України: початки ідеї соборності; передумови возз’єднання українських земель; Акт возз’єднання українських земель: політологічний аналіз; День Соборності України: історія та сучасність. The collection of scientific works contains articles presented at the meeting of the All-Ukrainian Scientific and Practical Conference “Unity Day of Ukraine: Historical and Political Discussions” (to the 100th anniversary of the Battle of Kruty (January 29, 1918). The authors of the articles discussed the following issues: history of Ukrainian statehood; Battle of Kruty; Ukrainian Central Rada and Directory in documents; Ukrainian National Democratic Revolution of 1917–1921: course and causes of defeat; Unity Day of Ukraine: the beginnings of the idea of ​​unity; prerequisites for the reunification of Ukrainian lands; Act of reunification of Ukrainian lands: political scientific analysis; Unity Day of Ukraine: history and present.