Кредитування підприємств малого та середнього бізнесу в Україні: проблеми та перспективи - Сафонова, Віра Євгенівна; Грушина, Аліна Ігорівна (My University, 2018)
Основним чинником формування конкурентоспроможної національної економіки є розвиток малого та середнього підприємництва. У цьому секторі зосереджено більше половини економічно активного населення, що і виробляє основну частину валового внутрішнього продукту. У сфері малого та середнього підприємництва здійснюється велика частина всіх інновацій, ці нововведення створюють додаткові робочі місця і формують “середній клас” суспільства. The main factor in the formation of a competitive national economy is the development of small and medium-sized enterprises. This sector concentrates more than half of the economically active population, which produces the main part of the gross domestic product. In the sphere of small and medium-sized enterprises, a large part of all innovations is carried out, these innovations create additional jobs and form the “middle class” of society.
Keywords: кредитування; lending; малий бізнес; small business; середній бізнес; medium business