Цілі та функції лобістської діяльності в Україні: реалії сьогодення та еволюційний прогноз - Яровой, Тихон Сергійович (My University, 2018)
Досліджено цілі та функції лобістської діяльності. Розроблено ідеї вітчизняних та зарубіжних науковців, а також запропоновано власні підходи до визначення цілей та функцій лобістської діяльності крізь призму державного управління. Як висновок, запропоновано узагальнене бачення цілей та функцій лобістської діяльності як взаємозалежних елементів системи лобізму, а також надано прогноз подальшої еволюції цілей та функцій вітчизняного лобізму.The goals and functions of lobbying activities are investigated. The ideas of domestic and foreign scientists are elaborated, and our own approaches to defining the goals and functions of lobbying activities through the prism of public administration are proposed. As a conclusion, a generalized vision of the goals and functions of lobbying activities as interdependent elements of the lobbying system is proposed, and a forecast of the further evolution of the goals and functions of domestic lobbying is provided.
Keywords: лобіювання; lobbying; державне управління; public administration