Мультикультуралізм: сутність явища та основні проблеми - Бідзюра, Іван Павлович; Абдулкеримов, Торгул Юнус (My University, 2014)
Розкрито сутність феномену мультикультуралізму, що є результатом глобалізації та лібералізації сучасного суспільства. Визначено основні проблеми та напрямки розвитку мультикультуралізму, представлені в дослідженнях провідних філософів, культурологів та соціологів. The essence of the phenomenon of multiculturalism, which is a result of globalization and liberalization of modern society, is revealed. The main problems and directions of development of multiculturalism, presented in the studies of leading philosophers, cultural scientists and sociologists, are determined.
Keywords: мультикультуралізм; multiculturalism; глобалізація; globalization