Соціально-економічні фактори девіантної поведінки підлітків та молоді в Україні - Нельга, Тетяна Олександрівна; Дзекунова, Дарина Михайлівна (My University, 2017)
Досліджуються основні соціально-економічні фактори девіантної поведінки молоді в Україні. Аналізуються соціальне розшарування суспільства, молодіжне безробіття, криза інституту сім’ї та погана організація дозвілля як об’єктивні причини, що створюють умови для девіантної поведінки підлітків та молоді. The main socio-economic factors of deviant behavior of youth in Ukraine are studied. The social stratification of society, youth unemployment, the crisis of the family institution and poor organization of leisure are analyzed as objective reasons that create conditions for deviant behavior of adolescents and young people.
Keywords: девіантна поведінка; deviant behavior; підлітки; teenagers