Механізми державного управління у сфері розвитку професійної культури державних службовців - Старущенко, Ярослав Володимирович (My University, 2024)
Удосконалено сутність поняття “механізми державного управління в сфері розвитку професійної культури”. Ці механізми є комплексом взаємозв'язаних нормативних, організаційних та ресурсних інструментів, спрямовані на досягнення цілей у даній сфері. Основна увага приділяється ролі професійної культури в державному управлінні, що охоплює цінності, норми, знання та навички, необхідні для забезпечення ефективності управлінських процесів і формування кадрового потенціалу. Державне управління в цій сфері сприяє цілеспрямованій підготовці, перепідготовці та підвищенню кваліфікації державних службовців, що, в свою чергу, підвищує якість державного управління та сприяє розвитку ефективності та професіоналізму у виконанні їхніх обов'язків, що є важливим фактором у забезпеченні успішної реалізації стратегічних цілей та завдань держави. The essence of the concept has been improved “mechanisms of state management in the field of professional culture development” has been expanded. These mechanisms are a complex of interconnected regulatory, organizational and resource tools aimed at achieving goals in this area. The main focus is on the role of professional culture in public administration, which includes values, norms, knowledge and skills necessary to ensure the effectiveness of management processes and the formation of personnel potential. Public administration in this area contributes to the purposeful training, retraining and upgrading of the qualifications of civil servants, which, in turn, increases the quality of public administration and promotes the development of efficiency and professionalism in the performance of their duties, which is an important factor in ensuring the successful implementation of strategic goals and tasks of the state.
Keywords: державне управління; професійна культура; диджиталізація; інновації; public administration; professional culture; digitalization; спеціальність 25.00.02 «Механізми державного управління»