Методичне забезпечення публічного управління розвитком безбар’єрного простору в закладах освіти України - Семенець-Орлова, Інна Андріївна; Горяна, Лариса; Сидоренко, Світлана Станіславівна; Олексієнко, Олександра Миколаївна (My University, 2023)
В умовах проведення реформування системи національної освіти НУШ особливої актуальності набуває проблема ефективності загальної середньої освіти (ЗСО) через вдосконалення діючих та запровадження нових механізмів публічного управління. Однак в нормативно-правовій базі відсутнє визначення поняття управління загальною середньою освітою, натомість термін вживається досить часто, а структуру механізму публічного управління та адміністрування визначають як сукупність цільового, нормативно-правового, організаційного, економічного та інформаційного компонентів. У виданні автори намагались зорієнтувати майбутніх керівників, педагогічні кадри на основи методичної культури та її роль у створенні та розвитку безбар’єрної сфери у просторі закладу освіти. In the context of the reform of the national education system of the National University of Ukraine, the problem of the effectiveness of general secondary education (GSE) becomes particularly relevant through the improvement of existing and the introduction of new mechanisms of public administration. However, the regulatory framework does not contain a definition of the concept of general secondary education management, but the term is used quite often, and the structure of the mechanism of public management and administration is defined as a set of target, regulatory, organizational, economic and informational components. In the publication, the authors tried to orient future managers and teaching staff on the basics of methodological culture and its role in the creation and development of a barrier-free sphere in the space of an educational institution.
Keywords: публічне управління; public administration; загальна середня освіта; general secondary education; реформа; reform; заклад освіти; educational institution