Кримінологічна характеристика та запобігання кримінальним правопорушенням, пов’язаним з діяльністю релігійних організацій - Талах, Анатолій Миколайович (My University, 2021)
У дисертації викладено теоретичні положення та науково обґрунтовані рекомендації щодо запобігання злочинності, пов’язаної з діяльністю релігійних організацій в Україні. Комплексно проаналізовано та досліджено ступінь наукової розробленості зазначеної проблематики, розглянуто праці науковців, які стали теоретичною основою дисертаційного дослідження. Визначено стан і тенденції злочинності, пов’язаної з діяльністю релігійних організацій в Україні. Проаналізовано та систематизовано детермінанти злочинності, пов’язаної з діяльністю релігійних організацій, здійснено всебічний аналіз кримінологічних характеристик особи, яка вчинила кримінальні правопорушення зазначеної категорії, а також основних причин та умов, що зумовлюють їх учинення. The thesis sets out theoretical provisions and scientifically based recommendations for the prevention of crimes related to the activities of religious organizations in Ukraine. Comprehensive analysis and investigation have been performed on the degree of scientific development of this problem and analyzed scientific research papers that became the theoretical basis for the research of the thesis. It has been determined the state and trends of crime related to the activities of religious organizations in Ukraine. Moreover, determinants of a crime associated with the activities of religious organizations have been analyzed and systematized, conducted comprehensive analysis of the criminological characteristics of a person committing criminal offenses of this category and the main causes and conditions leading to its commission.
Keywords: спеціальність 12.00.08 «Кримінальне право та кримінологія; кримінально-виконавче право»; кримінологічна характеристика; детермінанти злочинності; кримінальні правопорушення; criminological characteristics; determinants of crime; criminal offenses