Методичні підходи до вирішення проблем соціалізації дітей молодшого шкільного віку з особливими освітніми потребами - Белецька, Ольга Володимирівна (My University, 2015)
Загальна та спеціальна складові єдиної освітньої системи України готують особистість до успішного подальшого виконання соціально значущих ролей у процесі суспільної життєдіяльності. Це, своєю чергою, викликає необхідність звернути особливу увагу на питання соціалізації. Досліджуються питання методології соціалізації дітей з особливими освітніми потребами, їх підготовки та включення до реального життя і відносин у суспільстві, розвитку інклюзивної освіти в Україні. The general and special components of the unified educational system of Ukraine prepare the individual for the successful further performance of socially significant roles in the process of social life. This, in turn, necessitates the need to pay special attention to the issues of socialization. The issues of the methodology of socialization of children with special educational needs, their preparation and inclusion in real life and relations in society, the development of inclusive education in Ukraine are investigated.
Keywords: молодші школярі; younger schoolchildren; інклюзія; inclusion; соціалізація; socialization