Механізми підтримки аграрного сектору в ЄС - Мехметі, Ісмаіл (My University, 2013)
Глобальний попит на продукти харчування зростає набагато швидшими темпами ніж їх пропозиція. Хоча ще й досі існує можливість збільшення продуктивності на гектар аграрних земель та культивації додаткових угідь без заподіяння значної шкоди довкіллю, проте він сильно нівелюється багатьма факторами. Важливо проаналізувати механізми та відповідні інструменти підтримки сільського господарства в ЄС у сучасних умовах господарювання. Global demand for food is growing much faster than supply. Although there is still a possibility to increase productivity per hectare of agricultural land and cultivate additional land without causing significant damage to the environment, it is greatly limited by many factors. It is important to analyze the mechanisms and appropriate instruments for supporting agriculture in the EU in modern economic conditions.
Keywords: аграрний сектор; agricultural sector; Європейський Союз; European Union; продукти харчування; food products; сільське господарство; agriculture