Управління знаннями як основна структурна компонента розвитку інтелектуальної власності - Братусь, Ганна Анатоліївна (My University, 2019)
Розглянуто концептуальні підходи до економічного змісту поняття знання та управління знаннями, розкрито їх форми прояву. Узагальнено фактори управління знаннями на сучасному етапі розвитку економічної системи та надано їх характеристику. Висвітлено підходи до побудови елементів системи управління знанням. Обґрунтовано авторський підхід до формування моделі управління знаннями на основі інтелектуальної власності, розкрито її характерні особливості. The conceptual approaches to the economic content of the concept of knowledge and knowledge management are considered, their forms of manifestation are revealed. The factors of knowledge management at the current stage of development of the economic system are summarized and their characteristics are given. The approaches to building the elements of the knowledge management system are highlighted. The author's approach to forming a knowledge management model based on intellectual property is substantiated, its characteristic features are revealed.
Keywords: управління знаннями; knowledge management; інтелектуальна власність; intellectual property