Досудове розслідування правопорушень, які вчиняються суб’єктами підвищеного злочинного впливу - Чурилов, Деніс Віталійович (My University, 2021)
У дисертації на основі дослідження комплексу питань, що виникають при розслідуванні правопорушень за участю осіб, які мають підвищений злочинний вплив, сформульовано наукові положення та одержано результати, що у сукупності спрямовані на вирішення важливого наукового завдання в галузі криміналістичної методики й містить практичні рекомендації щодо збирання доказів у кримінальних провадженнях зазначеної категорії. Дисертація є одним із перших в Україні комплексним дослідженням теоретичних і практичних проблем криміналістичної характеристики та розслідування правопорушень за участю осіб, які мають підвищений злочинний вплив, з урахуванням сучасного стану кримінального процесуального законодавства та правоохоронної діяльності. The dissertation, based on a study of a set of issues arising in the investigation of offenses involving persons with increased criminal influence, formulates scientific provisions and obtains results that, in aggregate, are aimed at solving an important scientific task in the field of forensic methodology and contains practical recommendations for collecting evidence in criminal proceedings of this category. The dissertation is one of the first in Ukraine to comprehensively study theoretical and practical problems of forensic characterization and investigation of offenses involving persons with increased criminal influence, taking into account the current state of criminal procedural legislation and law enforcement activities.
Keywords: спеціальність 12.00.09 «Кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність»; розслідування; криміналістична характеристика; кримінальне провадження; investigation; forensic characterization; criminal proceedings