Система безпеки підприємства - Гудов, Ярослав Володимирович (My University, 2009)
Розкрито сутність системи безпеки підприємства, поставлені завдання перед службою безпеки та визначено основні принципи її діяльності. Враховано кваліфікацію та знання в різних галузях керівника служби безпеки підприємства та його підлеглих. Акцентовано увагу на різних видах безпеки підприємства. Визначено можливі методи і засоби протиправних посягань на комерційне майно та інформацію, а також заходи щодо їх протидії та ліквідації; встановлено необхідні контакти із зовнішніми організаціями, що здатні сприяти забезпеченню захисту підприємства. The essence of the enterprise security system is revealed, the tasks set for the security service are determined, and the main principles of its activities are determined. The qualifications and knowledge in various fields of the head of the enterprise security service and his subordinates are taken into account. Attention is focused on various types of enterprise security. Possible methods and means of unlawful encroachments on commercial property and information are determined, as well as measures to counteract and eliminate them; the necessary contacts are established with external organizations that can contribute to ensuring the protection of the enterprise.
Keywords: підприємство; enterprise; безпека підприємства; enterprise security; служба безпеки; security service