Державно-правові проблеми реформування системи управління вищою освітою: зміст і способи їх розв'язання - Автенюк, Олена Анатоліївна (My University, 2011)
Державне регулювання системи вищої освіти можна визначити як систему економічних, соціальних, правових, політичних та організаційних форм і методів дії держави на суб'єктів освітніх процесів, яка створює умови для їх реалізації тих цілей і завдань, які б одночасно відповідали як стратегічним інтересам держави, так і безпосереднім інтересам самих цих суб'єктів. State regulation of the higher education system can be defined as a system of economic, social, legal, political and organizational forms and methods of action of the state on the subjects of educational processes, which creates conditions for their implementation of those goals and objectives that would simultaneously correspond to both the strategic interests of the state and the direct interests of these subjects themselves.
Keywords: вища освіта; higher education; реформування; reformation; державне регулювання; state regulation