Розвиток механізмів управління персоналом у системі публічної служби - Авербух, Герман Миколайович (My University, 2022)
У дисертації систематизовано теоретичні положення механізмів управління персоналом публічної служби. Надано власне авторське визначення дефініції «механізми реалізації управління персоналом публічної служби». Досліджено історичні передумови, етапи формування управління персоналом публічної служби. Узагальнено основні зарубіжні підходи до функціонування державних механізмів реалізації управління персоналом публічної служби та доведено перспективність адаптації до українських реалій кращого світового досвіду стосовно: забезпечення ефективності праці публічних службовців за рахунок матеріального стимулювання та нематеріальних заохочень працівників; оцінювання службової діяльності шляхом щорічної атестації службовців безпосередніми керівниками; застосування соціально-економічних та соціально-психологічних методів управління персоналом; спрямування керівництва на здійснення співпраці персоналу та адміністрації для досягнення намічених цілей; використання принципу колективності в управлінні персоналом; при прийомі на роботу звернення уваги на спеціалізовані знання та професійні навички. The dissertation systematizes the theoretical provisions of public service personnel management mechanisms. The author's own definition of the definition of "mechanisms for the implementation of public service personnel management" is given. The historical preconditions, stages of formation of public service personnel management are investigated. The main foreign approaches to the functioning of state mechanisms for the implementation of public service personnel management are summarized and the prospects of adaptation to the Ukrainian realities of the best world experience in proving: ensuring the efficiency of civil servants through material incentives and intangible incentives; evaluation of service activities through annual certification of employees by line managers; application of socio-economic and socio-psychological methods of personnel management; directing management to cooperate with staff and administration to achieve the set goals; use of the principle of collectivity in personnel management; when hiring, pay attention to specialized knowledge and professional skills.
Keywords: механізми державного управління; управління персоналом; публічна служба; mechanisms of public administration; personnel management; public service