Окремі історико-правові аспекти визначення поняття масові заходи у первісному суспільстві - Свистович, Роман Степанович (My University, 2022)
У статті здійснюється дослідження загальних положень щодо масових заходів та їх первинних форм. Розкриваються суть масових заходів у первісному суспільстві, а саме виді і форм таких заходів та їх поділ в подальшому на різні масові заходи. Аналізуються відповідно до логічного порядку різні види первинних масових заходів в первісному суспільстві розкривається їх суть. Досліджено певні подібності масових заходів з сучасними. The article examines general aspects of mass events and their early forms. It explores the nature of mass events in primitive society—specifically the types and forms of such events and their subsequent differentiation into various kinds of mass gatherings. The study analyzes the various types of early mass events in a logical sequence and elucidates their essence, while also examining certain similarities between these early events and their modern counterparts.
Keywords: масові заходи; mass events; первісне суспільство; primitive society; історико-правові аспекти; historical and legal aspects