Економічна сутність та класифікація фінансових ризиків - Зур'ян, Олег Володимирович (My University, 2016)
У життєвому просторі як будь-якої системи, так і економічної системи зокрема, важливе місце належить таким поняттям, як “невизначеність” та “ризик”. Невизначеність, як невід’ємна складова будь-якої фінансово-господарської діяльності, є передумовою цілого спектра економічних явищ, безпосередня взаємодія яких зумовлює певні реакції як суспільства загалом, так і окремих економічних суб’єктів. In the life space of any system, and the economic system in particular, an important place belongs to such concepts as “uncertainty” and “risk”. Uncertainty, as an integral part of any financial and economic activity, is a prerequisite for a whole spectrum of economic phenomena, the direct interaction of which determines certain reactions of both society as a whole and individual economic entities.
Keywords: економічна сутність; economic entity; фінансові ризики; financial risks