Деякі аспекти захисту інформації у сфері підприємницької діяльності - Низенко, Едуард Іванович (My University, 2009)
Розглянуто деякі питання, що стосуються захисту інформації у сфері підприємницької діяльності з урахуванням реалій, що склалися в Україні, та появи нових організаційно-правових форм захисту інформаційного ресурсу підприємства. Аналізуються правові норми чинного законодавства у зазначеній сфері, питання і проблеми, пов’язані з практикою організації підприємцем захисту інформації, що обробляється в автоматизованій системі. Визначено структурні елементи системи захисту інформації підприємства. Висвітлено методи технічного захисту інформації, що обробляється в електронному вигляді в автоматизованих інформаційних системах. Some issues related to information protection in the field of entrepreneurial activity are considered, taking into account the realities that have developed in Ukraine and the emergence of new organizational and legal forms of protecting the information resource of an enterprise. The legal norms of the current legislation in this area are analyzed, as well as issues and problems related to the practice of organizing the protection of information processed in an automated system by an entrepreneur. The structural elements of the enterprise information protection system are determined. The methods of technical protection of information processed electronically in automated information systems are highlighted.
Keywords: інформація; information; захист інформації; information protection; підприємницька діяльність; entrepreneurial activity; Україна; Ukraine