Мотивація персоналу: інструменти впливу на якість праці - Ребрик, Петро Мирославович (My University, 2024)
У статті йдеться про ключові фактори мотивації персоналу як ефективного інструменту впливу на якість праці. Проаналізовано різноманітні аспекти, які формують внутрішню мотивацію співробітників і їх вплив на досягнення високих результатів у професійній діяльності. Створення оптимальних умов для реалізації максимального потенціалу кожного працівника є критично важливим, особливо в умовах сучасних викликів, таких як російсько-українська війна. Приділено увагу впливу внутрішньої мотивації на продуктивність праці, не лише зовнішні фактори, такі як заробітна плата, але і внутрішні мотиви, відповідальність, інтерес до роботи та можливість саморозвитку, відіграють вирішальну роль у підвищенні якості виконання завдань. Досліджуються обставини, при яких мотивація працівників може бути особливо важливою в умовах будівельного сектору, що часто стикається з викликами, пов'язаними з високими ризиками та необхідністю дотримання термінів. Зокрема, розглядаються чинники, які можуть підвищити не лише продуктивність, а й загальне задоволення працівників від виконуваної роботи. Важливою частиною дослідження є аналіз впливу мотивації на якість праці в країнах Африки. Наведено факти, що вказують на унікальність культурних та економічних контекстів, які формують підходи до мотивації. Пропонується провести детальний аналіз впливу мотивації на якість праці в Україні, що дозволить врахувати локальні особливості ведення бізнесу, а також допоможе розробити стратегії, які враховують потреби і очікування українських працівників. The article discusses the key factors of personnel motivation as an effective tool for influencing the quality of work. Various aspects that shape the internal motivation of employees and their impact on achieving high results in professional activity are analyzed. Creating optimal conditions for realizing the maximum potential of each employee is critically important, especially in the context of modern challenges, such as the Russian-Ukrainian war. Attention is paid to the impact of internal motivation on labor productivity, not only external factors such as wages, but also internal motives, responsibility, interest in work and the opportunity for self-development play a decisive role in improving the quality of task performance. The circumstances under which employee motivation can be especially important in the construction sector, which often faces challenges associated with high risks and the need to meet deadlines, are investigated. In particular, factors that can increase not only productivity, but also overall employee satisfaction with the work performed are considered. An important part of the study is the analysis of the impact of motivation on labor quality in African countries. The article presents facts that indicate the uniqueness of cultural and economic contexts that shape approaches to motivation. It is proposed to conduct a detailed analysis of the impact of motivation on the quality of work in Ukraine, which will allow taking into account local peculiarities of doing business, and will also help develop strategies that take into account the needs and expectations of Ukrainian employees.
Keywords: мотивація персоналу; staff motivation; якість праці; quality of work; управління персоналом; personnel management