Геополітична доктрина гетьмана Богдана Хмельницького - Коваленко, Сергій Сергійович (My University, 2007)
Коротко розглянуто гіпотезу про підпорядкування зовнішньої політики уряду гетьмана Богдана Хмельницького протягом усього його правління (1648–1657) певній геополітичній доктрині. Ця доктрина складалася з ресурсного, військово-стратегічного та економічного блоків і реалізовувалася через проект «Руське князівство», Чорноморський, Чорноморсько-Балканський та Балто-Балканський проекти. The hypothesis of the subordination of the foreign policy of the government of Hetman Bohdan Khmelnytsky throughout his reign (1648–1657) to a certain geopolitical doctrine is briefly considered. This doctrine consisted of resource, military-strategic and economic blocks and was implemented through the project “Ruthenian Principality”, the Black Sea, Black Sea-Balkan and Baltic-Balkan projects.
Keywords: гетьман Богдан Хмельницький; Hetman Bohdan Khmelnytsky; зовнішня політика уряду; government foreign policy