Формування кадрів для освітньо-безпекового сектора: виклики та потреби воєнного стану - Кузьменко, Ганна Олександрівна (My University, 2025)
У статті розглянуто проблему формування кадрового потенціалу для освітньо-безпекового сектора в умовах воєнного стану як пріоритетного напряму державної політики у сфері освіти та національної безпеки. Акцент зроблено на необхідності переосмислення ролі фахівців освіти як активних учасників системи управління ризиками, здатних забезпечити безперервність навчального процесу та безпеку учасників освітнього середовища. The article examines the issue of developing human resources for the educational and security sector under martial law as a priority direction of state policy in the fields of education and national security. Emphasis is placed on the need to reconsider the role of education professionals as active participants in the risk management system, capable of ensuring the continuity of the educational process and the safety of all its participants.
Keywords: кадрова політика; personnel policy; воєнний стан; martial law; кризове управління; crisis management