Публічне управління як елемент децентралізації влади в Україні: теоретичний, технологічний аспект та особливості впровадження публічного управління в Україні - Єлінська, Валентина Василівна (My University, 2018)
У статті детально розкрито взаємозв'язок між державним управлінням як елементом децентралізації влади в Україні та особливостями впровадження державного управління в Україні. Розглянуто особливості нашої країни, що відрізняють її від європейських країн, що мають досвід у впровадженні державного управління та контролю. Розглянуто основні технологічні інструменти, які можна використовувати для впровадження державного управління в Україні. Основна увага приділяється державному управлінню як основному інструменту реалізації державної стратегії децентралізації.The article reveals in detail the relationship between public administration as an element of decentralization of power in Ukraine and the features of the implementation of public administration in Ukraine. The features of our country that distinguish it from European countries that have experience in implementing public administration and control are considered. The main technological tools that can be used to implement public administration in Ukraine are considered. The focus is on public administration as the main tool for implementing the state decentralization strategy.
Keywords: публічне управління; public administration; децентралізація; decentralization; територіальні громади; territorial communitie