Сутність, принципи та основні завдання державної регіональної політики в Україні - Сітуха, Сергій Дмитрович (My University, 2010)
Стратегічною метою регіональної політики вважається підвищення конкурентоспроможності регіонів та зміцнення їхнього ресурсного потенціалу, забезпечення розвитку людських ресурсів, розвиток міжрегіонального співробітництва та збереження цілісності країни. The strategic objective of regional policy is considered to be increasing the competitiveness of regions and strengthening their resource potential, ensuring the development of human resources, developing interregional cooperation, and preserving the integrity of the country.
Keywords: регіональна політика; regional policy; конкурентоспроможність; competitiveness; міжрегіональне співробітництво; interregional cooperation