Психологічний супровід розвитку стресостійкості у військовослужбовців в умовах воєнного стану - Твердохліб, Наталія Гнатівна (My University, 2025)
Дисертацію присвячено теоретичному аналізу й узагальненню підходів до розуміння і вивчення стресостійкості у військовослужбовців в умовах воєнного стану. Робота акцентує увагу на адаптаційних процесах, психологічних механізмах та факторіальних впливах, які визначають здатність військових протистояти стресовим ситуаціям у складних соціально-психологічних та бойових умовах. The dissertation is devoted to the theoretical analysis and generalization of approaches to understanding and studying stress resistance in military personnel under martial law. The work focuses on adaptation processes, psychological mechanisms, and factorial influences that determine the ability of military personnel to withstand stressful situations in difficult socio-psychological and combat conditions.
Keywords: стресостійкість; військовослужбовці; психологічний супровід; resilience; military personnel; psychological support