U.S. - Germany relations under the presidency of Barack Obama - Lebedenko, Serhiy (My University, 2017)
При президентстві Б. Обами двосторонні відносини між США та Німеччиною погіршилися, але не кардинально, і вони все ще досить міцні. Німеччина, як і раніше, залишається одним із головних партнерів США в ЄС та НАТО, а економічні зв’язки продовжують розвиватися. Проте позиції щодо певних політичних питань, таких як близькосхідні конфлікти або українська криза, у двох держав відрізняються, а шпигунські скандали підірвали довіру німців до американського уряду. Under the Obama presidency, bilateral relations between the United States and Germany have deteriorated, but not drastically, and they are still quite strong. Germany remains one of the United States' main partners in the EU and NATO, and economic ties continue to develop. However, the two countries have different positions on certain political issues, such as the Middle East conflicts or the Ukrainian crisis, and spy scandals have undermined Germans' trust in the American government.
Keywords: США; USA; Німеччина; Germany; Обама Барак; Obama Barack; двосторонні відносини; bilateral relations