Косовський прецедент та його вплив на сучасні міжнародні відносини - Пхіденко, Марина Олександрівна (My University, 2017)
Розглянуто генезу конфлікту в Косово в історичній ретроспективі, національні, історичні та релігійні передумови його прецеденту, з одного боку, та вивчення того, який відгук мало розв’язання цього конфлікту у сучасних міжнародних відносинах - з іншого. Досліджено співвідношення та взаємодію внутрішніх і зовнішніх політичних факторів, релігійної, економічної складової, амбіцій зацікавлених сторін у процесі еволюції та врегулювання конфлікту в Косово. The genesis of the conflict in Kosovo in historical retrospect, the national, historical and religious prerequisites of its precedent, on the one hand, and the study of the response of the resolution of this conflict in modern international relations, on the other, are examined. The correlation and interaction of internal and external political factors, religious, economic components, and the ambitions of interested parties in the process of evolution and resolution of the conflict in Kosovo are investigated.
Keywords: Косово; Kosovo; міжнародні відносини; international relations