Вплив криптовалют на українську економіку - Пилипенко, Олександр Віталійович; Кришталь, Галина Олександрівна (My University, 2023)
У статті розглянуто вплив криптовалют на українську економіку. Аналізувалися переваги та виклики,зокрема фінансова стабільність, ринкова конкуренція, регулювання та безпека. висновок: потрібне регулювання для стабільності та безпеки. Дослідження показали, що криптовалюти впливають на фінансову систему, фінансуючи стартапи та розвиваючи нові галузі. Але регульованість ринку створює ризики й незаконне використання. Для забезпечення стабільності й безпеки потрібне ефективне регулювання. Одним можливим рішенням є створення цифрового валютного резерву. Важлива також кібербезпека й обмін практиками. Криптовалюти можуть мати позитивний вплив, але потребують контролю. Необхідно активно працювати над стратегіями й політичними рішеннями. Стаття дає розуміння впливу криптовалют на економіку та наголошує на необхідності досліджень й ефективних рішень. The article examines the impact of cryptocurrencies on the Ukrainian economy. The advantages and challenges are analyzed, including financial stability, market competition, regulation, and security. Conclusion: regulation is needed for stability and security. Studies have shown that cryptocurrencies affect the financial system by financing startups and developing new industries. But market regulation creates risks and illegal use. Effective regulation is needed to ensure stability and security. One possible solution is the creation of a digital currency reserve. Cybersecurity and the exchange of practices are also important. Cryptocurrencies can have a positive impact, but they need control. It is necessary to actively work on strategies and policy solutions. The article provides an understanding of the impact of cryptocurrencies on the economy and emphasizes the need for research and effective solutions.
Keywords: криптовалюта; cryptocurrency; українська економіка; ukrainian economy; фінансові ризики; financial risks